Dizainas

Studijos palėpė, kuri yra namai ir meno galerija

Studijos palėpė, kuri yra namai ir meno galerija



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Įsikūręs ramioje gatvėje, lygiagrečioje judriam bulvarui Alsancak, viename iš tankiausiai apgyvendintų Izmiro rajonų, Turkijoje, žymi neįprastą interjero pertvarką. Iš pradžių trumpai ragino šio pastato (kuris yra penkių aukštų daugiabučio namo dalis) žemutinį ir viršutinį aukštus padaryti tik tam skirtoje fotostudijoje. Projektavimo metu užsakovas ir architektų komandos Zaasas ir Yerce'as permąstė erdvę ir sutarė, kad tai gali būti ne tik studija. Galutinis rezultatas yra unikali vieta, apimanti namus, profesionalią fotostudiją ir viešą meno galeriją.

  • 1 |
Pirmojo aukšto gale yra privati ​​svetainė. Televizoriaus lubų tvirtinimas leidžia plokščiaekranį televizorių pakabinti priešais lango stiklą, iš kurio atsiveria vaizdas į ramią gatvę.

  • 2 |
Dviguba darbo vieta taip pat yra gyvenamojo kambario viduje, kai stalas yra nukreiptas į vidinę stiklinę sieną, žiūrint į išorę. Trijulė plaukiojančių sienų lentynų talpina knygas ir paveikslėlius.

  • 3 |
Neįprasta sienų siena linijuoja priešingą gyvenamojo kambario pusę už baltų bazinių elementų. Apšvietimas iš už spintelių švyti, kad būtų galima apšviesti instaliaciją.

  • 4 |
Gyvenamasis pirmasis aukštas pasiekiamas naudojant plaukiojančius laiptus iš fotografijos studijos ir galerijos erdvės. Kiekvienas žingsnis yra metalinis 3D lygiagretainio rėmas, atskirai pritvirtintas prie studijos sienos, kad būtų pakilimas į mezzanine platformą. Šiuolaikinis turėklų dizainas yra apšviestas LED juostinėmis lemputėmis.

  • 5 |
Tikrai po mezzanine lūpa prie nedidelės laikmenos sienos su ryškiai geltona niša yra svečių registratūra. Pirmojo aukšto studijos erdvės centre ropoja juodas akcento kėdė, siūlanti vietą atsipalaiduoti tarp fotosesijų.

  • 6 |
Nedidelis šoninis staliukas šalia juodos ir medinės poilsio kėdės suteikia vietą, kur per darbo pertraukas nusipirkti puodelį kavos ar net uždegti atpalaiduojančią žvakę. Kėdė ir jos partneris yra nukreipti į taikios gatvės vaizdą, matomą pro didžiules juodai įrėmintas stiklo duris.

  • 7 |
Aplink priešingą studijos pusę laiptais kyla pilka galerijos siena. Perimetro apšvietimo sijos išilgai jo viršutinio ir apatinio krašto. Darbo stalas pastatytas už svečių priėmimo stalo, priešais virtuvėlę ir galerijos vonios kambario duris.

  • 8 |
Netoli nusileidimo plūduriuojančių laiptų viršuje yra poilsio zona su mirgančiu moderniu židiniu ir dviem patogiais šiuolaikiškais foteliais. Projektavimo etape buvo iškeltas klausimas, kaip paprastą skyrių būtų galima paversti daugiafunkcine erdve, kurioje galėtų egzistuoti skirtingos gyvenimo funkcijos ir funkcijos. Buvo ieškoma sprendimų, kaip nustatyti šių funkcijų pralaidumą, sukurti laisvą srautą tarp naudojimo ir gyvenimo būdo.

  • 9 |
Pirmojo aukšto nusileidimas jungiasi su pramoninio stiliaus platforma, kuri yra pėsčiųjų takas į namų bibliotekos teritoriją. Kadangi vienas pagrindinių rekonstravimo tikslų buvo maksimaliai padidinti kūrybinę erdvę fotostudijai, mezzanine ir pirmasis aukštas yra sukurti kaip papildoma erdvė fotografijos kadrams, jei to norima. Dirbant, gyvenant, eksponuojant visas funkcijas, susietas po fotografijos studijos stogu, kartu susiformuoja „palėpės“ tipo gyvenimo būdas.

  • 10 |
Stambus akmeninis židinys pabrėžia modernų židinį poilsio zonoje. Židinys yra pasipuošęs grupe aiškių dekoratyvių vazų, kurios patraukia šviesą nuo liepsnos.

  • 11 |
Praeinant pro židinį, dideli langai linijuoja virtuvės valgomojo zonos, kurioje esanti sala, kurioje derinamos virimo ir valgymo funkcijos, sieną.

  • 12 |
Šviečiantis chromuotas viryklės gaubtas vainikuoja virtuvės salą su pietų pailginimu. Nerūdijančio plieno kriauklė yra medinės salos stalviršio viduryje.

  • 13 |
Stumdomos durys atveria virtuvę iki terasos, kuri ilgisi virtuvės valgyklos ilgio ir poilsio erdvės.

  • 14 |
Augalų džiunglės linijuoja ilgą terasą.

  • 16 |
Į vonios kambarį galima patekti per miegamąjį.

  • 17 |
Svečių rūbinės patalpos, esančios galerijos aukšte, pasižymi nepaprasta pramonine atmosfera.

  • 18 |
Bifold stiklinės durys atveria visą pastato priekį. Užimtų parodų atidarymų lankytojai gali perpildyti gatvės fojė, ant plataus šaligatvio, priklausančio miestui ir departamentui.

  • 19 |
Kai paroda gali laisvai judėti tarp vidaus erdvės ir gatvės, potencialūs parodos lankytojai gali praeiti pro šalį ir apžiūrėti be filtro. Ši teritorija tampa socialine platforma, kurioje žmonės gali įsijausti į gatvės po atviru dangumi patogumą, užuot sudėję dėžes uždengtoje galerijoje.

  • 20 |
Protinga dizaino konfigūracija leido pasiekti galutinę pusiausvyrą tarp funkcijų atskyrimo ir susimaišymo. Rezultatas yra smagi erdvė, kuri gali būti atvira visuomenei, tačiau vis tiek siūlo reikiamą privatumą ten, kur to reikia.

  • 21 |
Pirmojo aukšto galerijos erdvės ir namo pirmojo aukšto interjero brėžinys. Šiame skyriuje nėra pirmojo aukšto privačių namų biuro, kuris būtų visai šalia mezzanine pusės.

  • 22 |
Priekinis aukštis, rodantis dvipuses stiklines duris, atsiveriančias į viešosios gatvės fojė.

  • 23 |
Pirmo aukšto planas.

  • 24 |
Pirmo aukšto planas (su privačiu kabinetu).


Rekomenduojama literatūra: 40 neįtikėtinų palėpių, kurios stumia ribas


Žiūrėti video įrašą: Parduodamas naujas 3 kambarių namas Naujajame Antakalnyje (Rugpjūtis 2022).